Korte terugblik op 16 maart Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Afbeelding
Een snelle terugblik
Afgelopen donderdag waren bijna 250 vakgenoten aanwezig bij een - in onze ogen - succesvolle 11de editie van de VOGIN-IP-lezing. Daarmee waren we weer vrijwel terug op pre-corona aantallen deelnemers. Zoals je hieronder kunt zien, was de zaal vlak voor de plenaire opening dan ook al aardig vol gelopen.
VOGIN-IP-lezing 2023: een volle zaal
Terugblik
Op onze website hebben we al een terugblik-pagina ingericht. Daar vind je nu al:
  • De presentaties die de sprekers bij hun lezingen vertoond hebben. Ook al mis je de daarbij uitgesproken tekst, het geeft toch een aardige indruk van waar hun verhaal over ging, zeker als je bij de betreffende lezing aanwezig bent geweest.
  • De tweets over VOGIN-IP 2023 die op 16 maart op Twitter zijn verschenen. Dat waren er dit jaar weer opvalland veel. Vooral twee van onze buitenlandse sprekers – Katariina Kari en (met name) Elisabeth Bik – zijn daar bijzonder actief mee geweest. In verband met de tijd die het kost om zoveel tweets live uit Twitter in je browser te laden, hebben we ze in twee porties verdeeld:
    - het ochtenddeel: voor 12:32 uur getweet
    - het middagdeel: na 12:32 uur getweet
  • De eerder in vakblad IP gepubliceerde interviews met onze keynote sprekers Nava Tintarev en Elisabeth Bik en met Reijer Passchier.
  • Foto's van een paar sprekers die in tweets verwerkt waren.

Verder komen er op redelijk korte termijn nog:
  • Een album met de door vaste fotograaf Eef Evers gemaakte foto’s [op Flickr].
  • Verslagen over de lezingen [in vakblad IP].
VOGIN-IP-lezing 2023: keynote lezing van Elisabeth Bik
Snelle evaluatie!
Omdat we niet alleen op ons eigen gevoel willen afgaan, maar vooral willen weten wat u van de dag vond, hechten we belang aan een snelle evaluatie. Die was nu in dubbel opzicht snel. Meteen al de dag na het congres stuurden wij alle deelnemers een link naar het evaluatieformulier. En op hun beurt reageerden de deelnemers daar veel sneller (en massaler) op dan we van voorgaande jaren gewend waren. Voor wie nog niet gereageerd heeft: doe ook dat dan nog snel. We laten de inzendingen nog tot uiterlijk 26 maart doorlopen. Dan gaan we de resultaten meteen verwerken en samenvatten.
Een ontspoorde sponsor?
Van een aantal deelnemers ontvingen we de klacht dat ze vlak voor het congres door één van onze sponsoren via de mail persoonlijk benaderd waren. Daarin de uitnodiging om 16 maart bij hun stand langs te komen. Uiteraard hadden wij hier niet mee te maken, want wij schatten uw privacy hoog. Via een boos telefoontje kwamen we er achter dat men aan een deelnemerslijst van vorig jaar had weten te komen en aan alle daarop voorkomende adressen een mail gestuurd had. Dit in de verwachting dat velen ook dit jaar weer aanwezig zouden zijn. Met de ons toegezegde excuusmail blijkt de betreffende sponsor tot dusverre minder snel dan met hun marketingmail.
Het organiserend comité van de VOGIN-IP-lezing 2023
De organisatoren kijken aan het eind van de dag tevreden terug
Met ingang van deze aflevering is onze nieuwsbrief gemigreerd van het Mailchimp platform naar LaPosta. Als u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich HIER afmelden.
VOGIN en IP bieden onder de vlag van "VOGIN Academie" en in samen­werking met KNVI en GO-opleidingen een dag met lezingen en workshops rond het thema zoeken & vinden van informatie. Al sinds de eerste aflevering in 2013 bieden we met deze dag nieuwe en relevante onderwerpen waar informatie professionals in hun dagelijkse praktijk niet makkelijk mee geconfronteerd worden. Het programma bevat bijdragen van experts die je bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen of je daar in workshops praktische ervaring mee laten opdoen. Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte over nieuwe edities, het nieuwe programma en achtergronden bij lezingen en workshops.